Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Dairesel yangın merdiveni, genellikle silindirik veya dairesel bir koruma zarfında kâin spiral veya dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğunlukla sınırlı dış alana iye veya bedii tasaların önemli başüstüneğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlır. Bu malzemelerin yerı aralık, yangın kapıları genellikle özel kaplama ve kapı menteşeleri üzere başka yangın sahabet özelliklerine sahiptir.

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Baplar paletlerde sevk edilmektedir. Her palette 15 küme birlik kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların de monte olması ciddi taşımalık avantajları sağlamaktadır.

Yangın kapısı evgin çıkış yürekin kullanılacaksa o saat mukteza koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Bu yöntem ekseri ivedi bir durumda hızla açılabilen mazi çekilebilir yahut pasta merdivenden oluşur. Merdiven genellikle bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp geçmiş çekilebilmesini sağlar.

Yangın Kapısı Fiyatları Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği esenlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Binanın karıninden süfliya harbi inen betonarme merdivenler dışında, çatı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok kesif önlaşılan yangın merdivenleridir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; katman sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında asliye olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Ancak, yangın bapsı satıcıları arasında paha değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, munis fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, diğerleri mualla fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi sinein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya amil vermemesi bağırsakin kapatılmalıdır.

Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en baş kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi kuruluşlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page